Wico de Boer

Na zijn opleiding Fiscaal en Notarieel Recht aan de Universiteit van Groningen is Wico met zijn werkzaamheden gestart bij Ernst & Young, waar hij tot eind 2000 heeft gewerkt in de internationale en nationale praktijk. Daarna heeft hij zijn loopbaan voortgezet bij KPMG Meijburg & Co. Vervolgens heeft hij World Tax & Employment Services (WT&ES) opgericht. WT& ES maakt onderdeel uit van een tweetal internationale netwerken waardoor voor een wereldwijde dienstverlening kan worden gezorgd voor zowel corporate als employment diensten. Wico heeft ondermeer de volgende specifieke deskundigheid opgebouwd:

– Advisering op het gebied van loonbelasting (werkkostenregeling) en sociaal zekerheidsrechtelijke wetgeving
– Advisering met betrekking tot nationale en internationale tewerkstelling (inkomstenbelasting, sociale zekerheid, arbeidsrecht)
– Optimalisatie van bezoldigingsstructuren (o.a. salary splits, werknemers participaties, pensioenplannen)
– Advisering met betrekking tot vennootschapsbelasting en vaste inrichtingsproblematiek
– Advisering met betrekking tot nationale en internationale payrolls en berekening van Nederlandse loonbelasting
– Specifieke kennis met betrekking tot grensoverschrijdende tewerkstellingssituaties tussen Duitsland, België en Nederland en begeleiding van Benelux reorganisaties

Nathalie De Keulenaer

Nathalie is afgestudeerd als juriste aan de Universiteit Antwerpen en heeft nadien een specialisatie fiscaliteit gevolgd aan de Fiscale Hogeschool te Brussel. Haar loopbaan begon in 1987 bij KPMG België alwaar zij 26 jaar werkzaam is geweest. Hierbij is zij geëvolueerd van een algemene belastingadviseur naar een meer specialistische belastingadviseur op het vlak van internationale tewerkstellingsaspecten en is zij lid geweest van de Belgium-Holland Desk.

Sinds november 2013 maakt Nathalie deel uit van het team van WT&ES waar zij de Belgische dossiers behartigt. Nathalie heeft ondermeer de volgende specifieke deskundigheid opgebouwd:

– Advisering met betrekking tot nationale en internationale tewerkstelling (inkomstenbelasting, sociale zekerheid, arbeidsrecht)
– Optimalisatie van bezoldigingsstructuren (o.a. salary splits)
– Advisering met betrekking tot het bijzonder belastingstatuut voor buitenlandse kaderleden (expat statuut)
– Belastingaangiften (voor inwoners en niet-inwoners)
– Advisering met betrekking tot nationale en internationale payrolls en berekening van Belgische bedrijfsvoorheffing
– Specifieke kennis met betrekking tot grensoverschrijdende tewerkstellingssituaties tussen België en Nederland en begeleiding van Benelux reorganisaties

Kim van de Ven

Kim is haar studietijd begonnen aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven waar zij de studie Fiscaal Recht & Economie met goed gevolg heeft afgerond. Hierna heeft zij haar master Fiscaal recht behaald aan de Universiteit van Tilburg. Na haar studie is zij in 2012 begonnen als Junior tax consultant bij WT&ES. Haar werkzaamheden zijn voornamelijk gericht op het opstellen van:

– Nederlandse aangiften inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting
– Aanvragen van de 30% regeling
– Diverse adviezen op het gebied van grensoverschrijdende tewerkstelling
– Payrollschema’s

Charles van den Berg

Charles van den Berg is in 1999 afgestudeerd als fiscaal jurist aan de Universiteit Leiden, met als specialisme indirecte belastingen. Hij startte zijn carrière in de internationale praktijk bij EY. In 2005 is Charles overgestapt naar PwC waar hij de energiepraktijk voor de indirecte belastingen heeft geleid. Vervolgens heeft hij nog gewerkt bij een ‘Tax Boutique” waar hij verantwoordelijk was voor de indirecte belastingen. In 2014 is Charles zijn eigen praktijk gestart.

Charles is gespecialiseerd in btw, milieuheffingen (waaronder de energiebelasting) en overdrachtsbelasting. Charles is werkzaam voor klanten in verschillende industrieën zoals energie, tabak, chemie, onroerend goed, hotel en de financiële industrie. Daarnaast adviseert hij veel op de btw-positie van Holdings.

Daarnaast annoteert Charles regelmatig uitspraken voor het Nederlands Tijdschrift voor Fiscaal Recht (NTFR) bovendien is hij auteur bij het NDFR (Nederlandse Documentatie Fiscaal Recht / fiscale encyclopedie).

© 2024 World Tax & Employment Services B.V. | Heerbaan 14 | 4817 NL Breda | info@wt-es.nl | Website by Procor | GDPR